2009. december 5., szombat

Herendi porcelán - tézis 3.

www.herend.com


1. Az innovatív internetes portál hat főbb csoportra (majd további alcsoportokra) osztja fel a tartalmat, melyek a következők:
Manufaktúra és történelem
Termékek és vásárlás
Aktuális és hírek
Látogatás Herenden
Interaktív és webcam
Herend Klub – Herend Herald
A menüket több ezer kép teszi változatossá, egyedivé és mindezt kellemes zene kíséretében.
Az első két menüpont mindenképpen elsődleges információkat közöl. Itt ismerhetjük meg a porcelángyár történetét, illetve betekintést nyerhetünk az előállított kézműves csodák tárházába, ahol esetleges vásárlási szándékunkat is jelezhetjük.

A következő két menüpont már kissé elbizonytalanított annak meghatározásában, hogy elsődleges avagy másodlagos információkat közöl-e. Ha azzal a szándékkal keresem fel a a weboldalt, hogy magáról a porcelánról olvassak vagy épp megrendeljem a felkínált tárgyak egyikét, akkor az esetleges sajtóhírek, aktuális programok, vendégkönyv bejegyzései nem tekinthetők számomra elsődlegesnek.
Ha viszont aktuális hírek érdekelnek a "fehér aranyról" és "szülővárosáról", az ott zajló vagy vele kapcsolatos eseményekről, akkor - véleményem szerint - előtérbe kerül ezen információk értéke is. Az utolsó két menüpont az interaktivitás jegyében másodlagos információkat közöl.

Tehát az én szemszögemből nézve az itt megjelenített tartalom egyharmada sorolható elsődleges, míg a többi másodlagos információk közé.

2. A százalékos bontást nem könnyű megítélni jelen honlap esetében.

a) Az előállított vagy birtokolt elsődleges tartalom 10-15 % körüli.

b) A téma előállítóira, birtoklóira vonatkozó információk teszik ki a legnagyobb részt (akár 30 %).

c) Az összefüggés más területekkel hozzávetőlegesen kb. 15 %-t tesz ki.

d) A hozzáadott háttéranyag szintén jelentős hányadát képviseli a honlapnak (20-25 %).

e) 1-2 %-ra tehető a véleménynyilvánítás. Regisztrációt követően léphetünk be az un. Herend klubba, ahol kifejthetjük véleményünket és olvashatjuk másokét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése